Durolane 20mg/1ml Sols Inje Voorgev. Spuit 1

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Durolane is een unieke hyaluronzuurtherapie met enkelvoudige injectie die langdurige pijnverlichting biedt bij artrose, tot wel 6 maanden.

DUROLANE SJ (voor kleine gewrichten) is bedoeld voor infra-articulaire injectie ter behandeling van symptomen van milde tot matige osteoartritis van de aangegeven synoviale gewrichten en voor het verlichten van pijn na artroscopische ingrepen in de aanwezigheid van milde tot matige osteoartritis. Het dient te worden ingespoten door een bevoegde arts of in overeenstemming met de plaatselijke wetgeving.

Het hyaluronzuur in het lichaam vormt een natuurlijk onderdeel van het synoviale vocht en werkt in de gewrichten als smeermiddel van kraakbeen en ligamenten en als schokdemper. Met injecties van hyaluronzuur in het gewricht wordt de viscositeit en elasticiteit hersteld, waardoor de pijn kan verminderen en het gewricht beter kan bewegen.

Gebruik

DUROLANE SJ is een preparaat voor eenmalig gebruik/eenmalige injectie en dient slechts één keer per behandelingskuur te worden toegediend.

De aanbevolen dosis voor kleine synoviale gewrichten (zoals pols, vingers, tenen) is ongeveer 1 ml.

Samenstelling

Elke ml bevat: Hyaluronzuur (niet dierlijk), gestabiliseerd 20 mg, Fysiologische natriumchlorideoplossing pH7 q.s.

Indicatie

Behandeling van symptomen van milde tot matige pijn veroorzaakt door osteoartritis in de enkel, elleboog, pols, vingers, tenen.

Durolane SJ wordt ook geïndiceerd voor gebruik bij pijn als gevolg van gewrichtsartoscopie bij aanwezigheid van osteoartritis, binnen drie maanden na de artroscopieprocedure.

Gegevens
CNK3747862