Oak Ess Olie Den, Grove 10ml Bio

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Pinus sylvestris. Luchtwegen - vitaliteit - weerstand.

De essentiële olie van grove den is onmisbaar in de aromatherapie. De beste essentiële olie komt meestal uit het midden en het zuiden van Frankrijk, waar er nog veel aandacht wordt geschonken aan een goede distilleerwijze, namelijk het vermijden van teveel hout bij het oogsten (geeft een terpentijnachtige geur) en het lang genoeg distilleren (3 uur). De zachte balsemachtige geur is uitzonderlijk werkzaam bij luchtwegproblemen, alleen of in synergie met o.a. Eucalyptus radiata of ravintsara. Het vernevelen of inhaleren is hierbij de beste toepassing, gevolgd door massage en gebruik in bad. Naast de werking op de luchtwegen helpt het bij vermoeidheid, maar ook bij allergische reacties na insectenbeten.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (61 tot 122 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature d-limoneen, linalool.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: α-pineen [37 - 53%], β-pineen [30 - 41%], d-limoneen [2 - 8%], β-myrceen [< 7%], delta-3-careen [< 7%]

Gegevens
CNK4394177
FabrikantenYVB
MerkenOak