Cordarone Inj 6 Amp 3ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Oplossing voor injectie voor intraveneus gebruik.

Gebruik

Oplossing voor injectie:

De inspuitbare vorm maakt het in acute gevallen mogelijk om de latentieperiode van het therapeutisch effect dat inherent is aan de orale behandeling, in te korten.

Men geeft de voorkeur aan de intraveneuze infusie via centrale weg.

Samenstelling

Elke ampul Cordarone oplossing voor injectie bevat 150 mg amiodaronhydrochloride, d.i. 50 mg / ml. Hulpstof met bekend effect: benzylalcohol 20 mg/ml

Indicatie

N.B.

Cordarone oplossing voor injectie kan gebruikt worden als er een snelle respons nodig is bij

behandelingen van ernstige ritmestoornissen.

  • Behandeling van supraventriculaire tachycardieën: vertraging van de hartfrequentie of terugkeer naar het sinusaal ritme. Preventie van recidieven van supraventriculaire tachycardieën, bijvoorbeeld atriale fibrillatie en atriale flutter.
  • Behandeling en preventie van recidieven van junctionele ritmestoornissen: junctionele tachycardiën door wederkerig ritme, ritmestoornissen geassocieerd met Wolff-Parkinson-White.
  • Invaliderende extrasystolen met schadelijke hemodynamische gevolgen, ongeacht of ze van atriale, junctionele of ventriculaire aard zijn, in geval van falen of contra-indicatie van de klassieke behandelingen.
  • Behandeling van bewezen of invaliderende symptomatische ventriculaire ritmestoornissen via injecteerbare weg. Preventie van recidieven van ventriculaire ritmestoornissen zoals permanente ventriculaire tachycardie of ventriculaire fibrillatie, vooral indien deze stoornissen gepaard gaan met een onderliggende cardiopathie.
Contra indicatie

Toepasselijk voor alle formuleringen
- Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor een van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen
- Overgevoeligheid voor jodium.
- Sinusale bradycardie, sino-atriale blok en sinusknoopziekte zonder pacemaker (risico op sinusarrest), ernstige atrioventriculaire geleidingsstoornissen tenzij een pacemaker geplaatst is.
- Associatie met geneesmiddelen die aanleiding geven tot torsades de pointes.).
- Schildklierstoornissen.
- Zwangerschap behalve in uitzonderlijke gevallen.
- Borstvoeding .
- Omwille van de aanwezigheid van lactose in het preparaat, is Cordarone tabletten tegenaangewezen bij patiënten die lijden aan lactase-deficiëntie, aan galactosemie of aan het glucose-galactose malabsorptiesyndroom.
Voor de injecteerbare vorm tevens :
- Omwille van de aanwezigheid van benzylalcohol in het preparaat, is de toediening van Cordarone oplossing voor injectie gecontraïndiceerd bij pasgeborenen, zuigelingen en kinderen tot 3 jaar.
- Bi- of trifasciculaire geleidingsstoornissen, tenzij er een permanent functionerende pacemaker
geplaatst is, of tenzij de patiënt in een gespecialiseerd zorgcentrum behandeld wordt waarbij
Cordarone toegediend wordt onder dekking van een electrosystolische stimulatie);
- Cardiovasculaire collaps;
- Ernstige arteriële hypotensie.
- Rechtstreekse intraveneuze inspuiting is tegenaangewezen bij hypotensie, ernstige respiratoire
insufficiëntie, cardiomyopathie, hartinsufficiëntie (mogelijkheid van verergering).
Al deze hogervermelde contra-indicaties zijn niet van toepassing wanneer Cordarone oplossing voor injectie gebruikt wordt in de cardiopulmonaire reanimatie van ventriculaire fibrillatie die resistent is voor electrische reconversie (defibrillatie).

Gegevens
CNK2736163
Breedte100 mm
Lengte150 mm
Diepte20 mm
Hoeveelheid verpakking6
Bijsluiter