Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 86

Pagina's
Sorteer op:
De voor- en nadelen van voedingssupplementen

De voor- en nadelen van voedingssupplementen

Voedingssupplementen gebruik je om je dieet aan te vullen, bijvoorbeeld wanneer je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen of je specifieke gezondheidsvoordelen wil behalen. Dergelijke supplementen komen in verschillende vormen: pillen, poeders, drankjes … Enkele gekende voedingssupplementen zijn vitamine D, vitamine B12, ijzer en magnesium.

7 tips voor een goede slaaphygiëne

7 tips voor een goede slaaphygiëne

Slaaphygiëne, wat is dat nu precies? Simpel gezegd zijn dit je eigen gewoonten en omgevingsfactoren die een invloed hebben op de kwaliteit en duurtijd van je slaap. Zoals we allemaal weten, is een goede nachtrust een curciale factor voor je fysieke én mentale gezondheid. Net daarom is het zo belangrijk om een goede slaaphygiëne te ontwikkelen. In dit artikel geven we jou onze belangrijkste tips mee.

De verschillende soorten anticonceptie voor vrouwen

De verschillende soorten anticonceptie voor vrouwen

Wanneer je seksueel actief bent maar liever niet zwanger wil worden, heb je keuze uit heel wat verschillende soorten anticonceptiemiddelen. Maar welke doet nu wat precies? Wij zetten ze voor jou even op een rijtje.

Veilig vrijen in 3 stappen

Veilig vrijen in 3 stappen

Het maakt niet uit of je er net mee begint of al een ervaringsdeskundige bent: vrijen doe je veilig. Tenzij je in een vaste relatie bent met iemand die je vertrouwt, is beschermde seks wel degelijk de beste. Enkel dan vermijd je ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Maar veilig vrijen is ook erover praten, zodat niemand achteraf met een slecht gevoel blijft zitten.

Tournée Minérale: meer dan een trend

Tournée Minérale: meer dan een trend

Tournée Minérale is sinds 2017 een jaarlijkse aangelegenheid. Het doel van de campagne is om je alcoholverbruik tijdens de maand februari even op pauze te zetten, maar ook om je kijk op alcohol te veranderen. In dit artikel vertellen we je alles over deze beweging - en moedigen we je aan om met dit initiatief mee te doen.

Pollenallergie doorheen het jaar

Pollenallergie doorheen het jaar

Pollenallergie is een veel voorkomende allergische reactie die wordt veroorzaakt door het inademen van stuifmeel van bloeiende planten. Deze allergie kan het hele jaar door voorkomen, maar de symptomen kunnen verergeren tijdens bepaalde maanden. Dit is volledig afhankelijk van welke planten er in bloei staan. In dit artikel zullen we de verschillende maanden overlopen en welke planten er dan bloeien die verantwoordelijk kunnen zijn voor pollenallergie.

Volg jij de Nutri-Score?

Volg jij de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.

Wat is atopische dermatitis?

Wat is atopische dermatitis?

Atopische dermatitis is een chronische ontsteking van de huid, gekenmerkt door een schilferende en jeukende huid. Het is de meest voorkomende vorm van eczeem en artsen noemen dit vaak "constitutioneel eczeem" omwille van de erfelijke aanleg van deze ziekte. De huid is eigenlijk altijd droog en laat zo gemakkelijk allergenen door, met een ontstekingsreactie als gevolg.

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Een goed sensorsysteem om bloedsuikerwaarden te monitoren kan de levenskwaliteit van patiënten met diabetes type 1 aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een studie door verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten. Zo'n systeem biedt meer comfort en maakt een betere opvolging van de bloedglucosewaarden mogelijk, waardoor er minder complicaties optreden. In UZ Leuven en het Universitair Kinderziekenhuis Fabiola deelden patiënten met diabetes type 1 en zorgverleners hun ervaringen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

Over moeilijk slapen en slaapproblemen

We hebben allen onze slaap nodig om uit te rusten en om energie op te slaan voor de volgende dag. De slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon, maar verandert ook met de leeftijd.

Dagelijks verstopte neus

Dagelijks verstopte neus

Heb je iedere dag last van een verstopte neus? Is je dagelijkse leven daardoor verstoord? Het kan erg vervelend zijn om een chronisch verstopte neus te hebben. Daarnaast is een constante verstopping ook slecht voor jouw gezondheid. Je bent namelijk kwetsbaarder voor frequente verkoudheden en sinusinfecties. De ontstoken sinussen kunnen bovendien leiden tot vermoeidheid.

Pagina's