Oak Ess Olie Pompelmoes 10ml Bio

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Citrus x paradisi. Detox - zuiveren - relax - stress - slaap.

De essentiële olie van pompelmoes bezit eerder zachte therapeutische eigenschappen. Het is vooral een tonicum en heeft enkele pijnstillende eigenschappen. Toch is het een onontbeerlijke essentiële olie in synergieën. Het is ideaal als luchtverfrisser, tonifieerder en als lekkere geur om een ontspannende sfeer in bijvoorbeeld wachtzalen te creëren.

Pompelmoes werkt rustgevend, verlicht de geest en heeft een positieve invloed op het humeur, zowel bij inname als bij verstuiving. Het is een frisse geur die niemand onverschillig laat en zeer goed samengaat met andere citrusoliën en luchtwegoliën. Bij testen uitgevoerd in bejaardentehuizen waar men regelmatig citrusoliën en dus ook pompelmoes essentiële olie vernevelt, merkt men een grotere appetijt en alertheid.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (71 tot 134 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 2 à 5 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature linalool, d-limoneen. Hoewel de fototoxische componenten wel lager geconcentreerd zijn dan bij bergamot is het toch aanbevolen om blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden gedurende ten minste 12u na gebruik op de huid.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: d-limoneen [90 - 98%], β-myrceen [1,5 – 2,5%], α-pineen [0,2 – 1,6%], nootkatone [0,1 – 0,8%]

Details
CNK4394037
MerkenOak