Oak Ess Olie Citroeneucalyptus 10ml Bio

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Eucalyptus citriodora. Gewrichten - spieren - insecten.

De essentiële olie van citroeneucalyptus is een heel toegankelijke essentiële olie. Het is niet duur en heeft geen noemenswaardige contra-indicaties. Het enige "nadeel" is dat het erg naar citronella, en dus naar een muggenwerend product, ruikt.

Toch is citroeneucalyptus superieur aan citronella, zowel qua geur als qua werking. Meerdere studies tonen aan dat de insectenwerende werking van citroeneucalyptus de werking van citronella overtreft. Citroeneucalyptus gaat goed samen met wintergroen, echte kamille, rozemarijn en basilicum. Het insectenwerend effect wordt versterkt in synergie met echte lavendel en geranium.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (62 tot 124 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 2 à 5 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature citronellol, d-limoneen, eugenol, geraniol, linalool, citral.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: citronellal [50%], isopulegol [2,5 - 10%], citronellol [< 2,5%]

Gegevens
CNK4394078
FabrikantenYVB
MerkenOak