Oak Ess Olie Citroen 10ml Bio

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Afhaalkluisje

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Citrus x limon. Detox - zuiveren - weerstand.

De essentiële olie van citroen is niet meer weg te denken uit vele dagelijkse aspecten van ons leven. Het is te vinden in voeding, dranken, huishoudproducten (vaatwasmiddel), cosmetica, parfums, Eau de Cologne,… Het verhoogt de opwekkende of relaxerende (afhankelijk van de synergie) werking van massagerecepten.

De dampen van citroenolie zuiveren de lucht en bevorderen de alertheid. Koudgeperste citrusoliën verliezen snel hun frisheid en aroma, je mag het dus niet te lang laten staan! Bij citroenolie is de kwaliteit enorm belangrijk. Naast het gevaar op de aanwezigheid van pesticiden, bestaat er ook een lange traditie van vervalsingen van citroenolie. Gebruik dus enkel essentiële olie van gecontroleerde biologische teelt! Citroenolie gaat goed samen met andere citrusoliën, echte lavendel, lavandin super,...

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (86 tot 172 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature d-limoneen, citral, linalool, geraniol. Kan de huid irriteren bij onverdund gebruik op de huid. Hoewel de fototoxische componenten wel lager geconcentreerd zijn dan bij bergamot, is het toch aanbevolen om blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden gedurende ten minste 12u na gebruik op de huid.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: d-limoneen (62-70 %), β-pineen (8-16 %).

Gegevens
CNK4394029
MerkenOak